Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası - / ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR?

ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR?

E-TEBLİGAT NEDİR?

29 HAZİRAN 2015 TARİHİNDEN İTİBAREN ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ BAŞLIYOR. BU TARİHTEN İTİBAREN ESKİDEN KÂĞIT ORTAMINDA GÖNDERİLEN TEBLİĞLER, KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) İLE GÖNDERİLİP ALINABİLECEK, TEBLİGATIN DURUMU ANLIK SORGULANABİLECEK.

ELEKTRONİK TEBLİGAT (E-TEBLİGAT), 7201 SAYILI TEBLİGAT KANUNUNDA BELİRLENEN TEBLİGAT ÇIKARMAYA YETKİLİ MERCİLER TARAFINDAN ELEKTRONİK ORTAMDA HAZIRLANAN TEBLİGATLARIN E-TEBLİGAT YÖNETMELİĞİNE UYGUN OLARAK DEĞİŞTİRİLEMEZ VE İNKAR EDİLEMEZ BİR ŞEKİLDE KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) YOLUYLA ALICILARINA İLETİLMESİDİR.

E-TEBLİGAT SİSTEMİNE, KAMU KURUM VE KURULUŞLARI İLE TÜZEL VE ÖZEL TÜM KİŞİLER ÜYE OLABİLECEKTİR. BU SİSTEMDE TEBLİGAT KANUNUNDA TEBLİĞ ÇIKARMAYA YETKİLİ KILINAN MERCİLER ELEKTRONİK TEBLİGAT GÖNDEREBİLECEK OLUP, MUHATAPLAR ELEKTRONİK TEBLİGAT ALABİLECEKLERDİR.

ELEKTRONİK TEBLİGAT (E-TEBLİGAT) KİMLER İÇİN ZORUNLUDUR ?

7201 SAYILI TEBLİGAT KANUNUNUN 7. MADDESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİK İLE "ANONİM, LİMİTED VE SERMAYESİ PAYLARA BÖLÜNMÜŞ KOMANDİT ŞİRKETLERE ELEKTRONİK YOLLA TEBLİGAT YAPILMASI ZORUNLU" HALE GELMİŞTİR.

TEBLİGAT ÇIKARMAYA YETKİLİ MERCİLERİNDE KEP HESAPI KULLANARAK E-TEBLİGAT GÖNDERMELERİ ZORUNLU HALE GELMİSİNDEN ÖTÜRÜ SERMAYE ŞİRKETLERİNE VE KENDİLERİNE KEP HESAP ADRESİ BİLDİREN GERÇEK KİŞİLERE TEBLİGATLARI KEP HESAP ADRESLERİNE YAPMALARI GEREKMEKTE OLUP KANUN GEREĞİ YALNIZCA KEP HESAPI EDİNEREK BU HESAP ÜZERİNDEN MUHATAPLARA ELEKTRONİK TEBLİGAT GÖNDEREBİLECEKLERDİR.

ELEKTRONİK TEBLİGAT ADRES ALMAK İSTEYEN MUHATAPLARIN ELEKTRONİK TEBLİGATA ELVERİŞLİ ELEKTRONİK POSTA HESAPI EDİNMELERİ GEREKMEKTEDİR.

BİLECİK SMMMO ODASI

SÜLEYMAN KIRAL