Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası - / KEP (KAYITLI ELEKTRONİK POSTA)

KEP (KAYITLI ELEKTRONİK POSTA)

KEP  (KAYITLI ELEKTRONİK POSTA) NEDİR?

ELEKTRONİKLEŞEN DÜNYAMIZDA VE BUNA PARALEL GELİŞEN TÜRKİYE’DE; MESLEKTAŞLARIMIZIN ŞİFRELERİ İLE MÜŞTERİLERİNE AİT BEYANNAME VE BİLDİRİMLERİNİ GİB VE SGK NA ELEKTRONİK ORTAMDA VERMEKTE İDİ. AYRICA  DİĞER VATANDAŞLARIMIZ DA  E - DEVLET OLARAK BİLİNEN VE  İNTERNET ORTAMINDA DEVLETİN TÜM BİRİMLERİNE  ŞİFRE İLE KİŞİSEL BİLGİLERE ERİŞİLEBİLEN SİSTEM UZUN SÜREDİR KULLANILIYORDU. ALINAN  KİŞİSEL ŞİFRELER  İLE  WWW. TURKİYE.GOV.TR ADRESİNDEN E-DEVLET’E GİREREK BURADAN FAYDALANILIYORDU.

7201 SAYILI TEBLİGAT YASASI İLE ELEKTRONİK TEBLİGAT YAPMA MECBURİYETİ GETİRİLMİŞ VE BU UYGULAMA 29/06/2015 TARİHİ İTİBARIYLA DA BAŞLAMIŞTIR. BU KONUDA ODAMIZ OLARAK TOPLANTILAR DÜZENLEYİP MESLEKTAŞLARIMIZI VE BASIN YOLUYLA DA BU İŞİN MUHATAPLARI FİRMALARI UYARDIK.  BU SÜREÇTE BİR ÇOK FİRMA MÜRACAATLA ŞİFRELERİNİ VE E-İMZALARINI ALDILAR VE GEREK ŞİRKET KURULUŞLARINDA TİCARET SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNDE YAPILAN HER TÜRLÜ İŞLEMLERİNDE BU ŞİFRELERİ İLE İŞLEMLERİNİ YAPTILAR VE YAPMAYA DA DEVAM EDİYORLAR.

KEP  (KAYITLI ELEKTRONİK POSTA) NEDİR?

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP), HER TÜRLÜ TİCARİ, HUKUKİ YAZIŞMA VE BELGE PAYLAŞIMLARI GÖNDERİLEN  BİÇİMDE KORUYAN, ALICININ KİM OLDUĞUNU KESİN OLARAK TESPİT EDEN, İÇERİĞİN KESİNLİKLE DEĞİŞMEMESİNİ VE İÇERİĞİ YASAL GEÇERLİ VE GÜVENLİ, KESİN DELİL HALİNE GETİREN SİSTEMDİR.

KEP (KAYITLI ELEKTRONİK POSTA) SİSTEMİ, GÖNDERİCİ VE ALICI KİMLİKLERİ, GÖNDERİ ZAMANI,  TESLİM EDİLME ZAMANI,  ERİŞİLME ZAMANI  VE İÇERİK  BÜTÜNLÜĞÜNÜ  KESİN VE DEĞİŞTİRİLEMEZ OLARAK KORUYARAK, TARAFLARDAN HERHANGİ BİRİNİN İNKÂR EDEMEYECEĞİ YASAL BİR DELİL OLARAK 20 YIL SÜREYLE SAKLAMAKTADIR.

GÖNDERİLERİN   İÇERİKLERİ KEP (KAYITLI ELEKTRONİK POSTA)  HİZMET SAĞLAYICISI TARAFINDAN OKUNAMAMAKTA, KOPYALANAMAMAKTADIR. YAZIŞMALARINIZI KEP  (KAYITLI ELEKTRONİK POSTA)  İLE YAPMAKLA  BİR YANDAN  ZAMAN KAYBINDAN KURTULURKEN DİĞER YANDAN  KÂĞIT KULLANILMADIĞINDAN DOĞAYA KATKI DA SAĞLANMIŞ OLACAKTIR.

KEP  (KAYITLI ELEKTRONİK POSTA)  ÜZERİNDEN E-POSTA GÖNDEREBİLMEK  İÇİN  E-İMZAYA SAHİP OLUNMASI GEREKLİDİR, E-İMZASI OLMAYANLAR SADECE GELEN E-POSTALARI ALABİLMEKTEDİR.

KEP  (KAYITLI ELEKTRONİK POSTA)  HESABI NEREDEN ALINIR?

KAYITLI  ELEKTRONİK  POSTA  HİZMET SAĞLAYICILAR KİMLERDİR?

KEP  (KAYITLI ELEKTRONİK POSTA)  HESABI AÇTIRMAK İSTEYEN VE E-İMZASI BULUNMAYANLARIN  BU HİZMETİ VERMEK ÜZERE;  PTTKEP, TNBKEP, TÜRKKEP, İNTERKEP, EFİNANS, GİBİ  FİRMA VE KURULUŞLAR   KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILAR OLARAK   BU HİZMETLERİ SUNMAKTA,  BU FİRMALAR AYNI ZAMANDA  E-İMZA HİZMETİNİ DE VERMEKTEDİRLER.

BİLECİK SMMM ODASI

SÜLEYMAN KIRAL